Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Yogahelg med JivaKarina

29. oktober 2021kl 17:00 - 31. oktober 2021kl 13:00

Vi lever i en turbulent tid med mange utfordringer og har kanskje mer en noen gang bruk for ‘body-mind’ teknikker som kan støtte oss i livet, og hjelpe oss i møte med det fremtiden måtte bringe.  Med ‘røtter’ i India men ‘født’ i Vesten har Jivamukti Yoga metoden et sterk fokus på yoga som praksis og verktøy for å vekke både personlig og sosial bevissthet. En helhetlig tilnærming til yoga hvor vi leker, utforsker og benytter tradisjonelle teknikker sammen med moderne kunnskap og metoder. En Jivamukti praksis skal bidra til at du vil føle deg oppløftet, inspirert og motivert til å ta fatt på livet. «By changing oneself, we change the world» – Swami Nirmalananda.  Bli med på en workshop hvor vi utforsker, utfordrer og leker gjennom fysisk praksis, filosofi, chanting og musikk, meditasjon og avspenning.
 
Fredag ettermiddag/kveld:
Jivamukti Yoga Open Class (2 timer) kr 500
En typisk Jivamukti Yoga klasse basert på de fem prinsippene for Jivamukti: Shastra (skrift), Bhakti (hengivenhet), Ahimsa (godhet), Nada (musikk) og Dhyana (meditasjon). Den inkluderer klassisk yogafilosofi som er relevant for livet både på og av  yogamatten, inspirert av «focus of the month», med chanting, bevissthet på pusten, flytende vinyasa- sekvenser, avspenning og meditasjon. Klassen heter «Open» fordi den er åpen for tilpasninger og modifikasjoner til forskjellige nivå.
Lørdag morgen/formiddag:
Jivamukti Spiritual Warrior (1 time) kr 250
En ledet, balansert Jivamukti vinyasa klasse hvor vi jobber igjennom hele kroppen på 60 minutter. Fokus på pust, bevegelse og flyt gjennom solhilsen, stående stillinger, foroverbøyd, rotasjoner, bakoverbøy, inversjoner, meditasjon og avspenning.
Lørdag ettermiddag:
Get connected workshop; teknikk og alignment (2,5 timer) kr 650
Fysisk yoga handler på et dypere plan mindre om prestasjon og flotte stillinger, men mer om bevissthet, sammenheng og sammenkobling gjennom pust og bevegelse. Dette er en workshop med fokus på både fysisk og mental styrke, korrekt plassering og bevisst bevegelse. Hvordan påvirker denne fysiske og ‘ytre’ praksisen oss på et dypere plan, og hvordan kan den potensielt endre mental, ‘indre’ struktur og mønstre.
Søndag:
Jivamukti Yoga Open Class (1,5 timer) kr 350
En typisk Jivamukti Yoga klasse med ‘full pakke’, chanting, filosofi, fysisk vinyasa praksis, meditasjon og avspenning.
 
Alle kursene kr 1550.
For påmelding til enkeltkurs, send i stedet en post til ingunn@altamagedans.no
 

Jivamukti Yoga er en vinyasa yoga metode hvor det praktiseres til energigivende musikk. Klassene er spirituell, oppløftende og fysisk utfordrende. Det legges vekt på den fysiske praksisen (asana) utført i en sammenhengende flyt med leken tilnærming. Samtidig er elementer av chanting, yogafilosofi og et satt tema (focus of the month) viktige deler av undervisningen, for å hjelpe oss ned i dybden av yogapraksisen. Jivamukti Yoga oppsto på 1980tallet i New York, grunnlagt av Sharon Gannon og David Life.

Karina Eline Kibsgård er opprinnelig fra Å i Lofoten men havnet i Oslo da hun begynte å studere ved Norges Dansehøyskole (Bachelor i Dans og Pedagogikk 2003 – 2006). Hun ble introdusert og begynte å praktisere yoga gjennom dansen. Hennes bakgrunn er i hovedsak fra dans, Ashtanga Yoga og Jivamukti Yoga. Karina har over 10 års erfaring som yogalærer og er blant annet tilknyttet flere lokale yogastudio i Oslo, samt at hun reiser og gir workshops, underviser på festivaler og bidrar i forbindelse med teacher training. Hun har fullført yogalærer- utdannelsen til R. Alexander Medin med fordypning i Ashtanga Yoga og filosofi, men siden 2012 har hun vært dedikert til og underviser primært Jivamukti Yoga. I 2014 tilbrakte hun en lengre periode i New York for å fordype sin egen praksis og undervisning, og ble i 2015 sertifisert ‘800 hour advanced Jivamukti Yoga teacher’. I undervisningen legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Den fysiske praksisen i skjønn forening med filosofi, mentalt perspektiv og kunnskap. Klassene hennes inneholder elementer som chanting, musikk, lekende og fysisk utfordrende asana sekvenser. Hun mener bestemt at det ikke handler om og «gjøre perfekt» men heller prøve å gjøre så godt man kan, i alle aspektene av livet.

Detaljer

Start:
29. oktober 2021kl 17:00
Slutt:
31. oktober 2021kl 13:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Alta Magedansstudio
Holtet 9, innkjøring via Skoleåsen
ALTA, 9513 Norge
+ Google-kart

Detaljer

Start:
29. oktober 2021kl 17:00
Slutt:
31. oktober 2021kl 13:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Alta Magedansstudio
Holtet 9, innkjøring via Skoleåsen
ALTA, 9513 Norge
+ Google-kart